به طور کلی، سنگ های ساختمانی باید دارای ویژگی هایی مانند مقاومت، دوام، زیبایی، قابلیت شستشو، ضد آب، ضد آتش، ضد لغزش و ضد خراش باشند. برای انتخاب سنگ مناسب برای مدارس باید به نوع کاربرد، محیط، بودجه و سلیقه توجه کرد.

به طور معمول، از سنگ های زیر برای مدارس استفاده می شود:

 

 

 

1- تراورتن

یکی از سنگ های رسوبی است که از مقاومت و دوام خوبی برخوردار است. از این سنگ برای نماکاری ساختمان، کفپوش، پله، ستون و تزئینات مختلف استفاده می شود. این سنگ دارای رنگ ها و الگوهای متنوعی است و به راحتی قابل برش و صیقل است. این سنگ از مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و آلودگی خوبی برخوردار است. این سنگ از قیمت پایینی برخوردار است و نیاز به نصب توسط متخصص دارد.

 

 

2- گرانیت

یکی از سخت ترین و مقاوم ترین سنگ های ساختمانی است که از مقاومت سایشی و ضربه ای بالایی برخوردار است. از این سنگ برای کفپوش، پله، نما، ستون و تزئینات مختلف استفاده می شود. این سنگ دارای رنگ ها و الگوهای متنوعی است و به راحتی قابل تمیز کردن است. این سنگ از مقاومت در برابر حرارت، رطوبت، آلودگی و تغییرات آب و هوایی بالایی برخوردار است. این سنگ از قیمت بالایی برخوردار است و نیاز به نصب توسط متخصص دارد.

 

3- مرمر

یکی از زیباترین و جلاخورده ترین سنگ های ساختمانی است که از جلای بالا و رنگ های زیبا برای دکوراسیون داخلی، کفپوش، ستون ها، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می شود. این سنگ دارای سطحی آینه ای است و به راحتی قابل برش و صیقل است. این سنگ از مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و آلودگی خوبی برخوردار است. این سنگ از قیمت متوسطی برخوردار است و نیاز به نصب توسط متخصص دارد.

 

 

 

 

برای محافظت از سطوح سنگی در مدارس باید از روش های زیر استفاده کرد:

 

1- پوشش دهی

برای جلوگیری از نفوذ آب، روغن، گرد و غبار و مواد شیمیایی به سطح سنگ، می توان از  عملیات سنگسابی که از مواد پوشش دهنده مانند واکس، رزین، پلیمر و غیره استفاده می شود، کمک گرفت. این مواد با ایجاد یک لایه محافظ بر روی سنگ، باعث افزایش جلای و مقاومت سنگ می شوند. این مواد باید به صورت دوره ای و با رعایت دستورالعمل های تولید کننده بر روی سنگ اعمال شوند .

 

2- شستشو

برای حفظ بهداشت و زیبایی سنگ، باید از شستشوی منظم و مرتب سنگ با آب و مواد شوینده مناسب استفاده کرد. از استفاده از مواد شوینده تیز، اسیدی، قلیایی و ساینده خودداری کرد. از شستشوی سنگ با فشار بالا و دمای بالا نیز خودداری کرد. بعد از شستشو، سنگ را با یک پارچه نرم و خشک خشک کرد .

 

3- تعمیر و بازسازی

برای رفع عیوب و خراش های سنگ، باید از تعمیر و بازسازی سنگ با استفاده از مواد چسبنده، پرکننده، رنگ و غیره استفاده کرد. این کار باید توسط متخصص انجام شود و با رعایت استانداردهای مربوطه صورت گیرد .

 

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد کفسابی داشته باشید می توانید به دانشنامه سایت کفسابی لاکچری مراجعه کنید.