انواع ایستگاه‌های آتش‌نشانی

زمانی که از جلوی ایستگاه‌های آتش‌نشانی عبور می‌کنیم، نخستین چیزی که توجه ما را جلب می‌کند، خودروهای مختلفی است که در این ایستگاه‌ها پارک شده‌اند. ایستگاه‌های آتش‌نشانی به سه نوع تقسیم می‌شوند که با توجه به شرایط منطقه ساخته می‌شوند. در این مقاله، آتشران به بررسی انواع ایستگاه‌های آتش‌نشانی و خودروهای موجود در آن‌ها می‌پردازد و اطلاعاتی در مورد خرید خودروهای آتش‌نشانی در ایران ارائه می‌دهد.

 

1. ایستگاه‌های آتش‌نشانی تک‌منظوره (اطفای حریق)

در این ایستگاه‌ها تجهیزات دقیقی مانند کپسول‌های آتش‌نشانی پودر و گاز وجود دارد و هدف اصلی آن‌ها اطفای حریق است. البته این ایستگاه‌ها می‌توانند به سایر حوادث نیز رسیدگی کنند.

 

2. ایستگاه‌های آتش‌نشانی دو‌منظوره (حریق و نجات)

این ایستگاه‌ها علاوه بر تجهیزات اطفای حریق، دارای تجهیزات امداد و نجات نیز هستند. آن‌ها توانایی رسیدگی به حوادثی مانند سیل، آوار، و چاه را نیز دارند.

 

3. ایستگاه‌های پشتیبانی (چند‌منظوره)

این ایستگاه‌ها دارای تجهیزات سنگین و فوق سنگین هستند که در مواقع بروز حریق یا سایر حوادث به کار گرفته می‌شوند.

 

 

 

‫۶۷۹ خودرو و تجهیزات آتش‌نشانی به ...‬‎

 

 

 

انواع خودروهای آتش‌نشانی

 

1. خودروی پیشرو آتش‌نشانی

این خودرو سنگین دارای مخزن آب، پمپ آتش‌نشانی، تجهیزات هیدرولیکی نجات و تجهیزات آبرسانی است. فرمانده تیم آتش‌نشانی در این خودرو حضور دارد و در جلوی ناوگان خودرویی حرکت می‌کند.

 

2. خودروی پسرو

این خودرو نیز سنگین بوده و دارای مخزن آب و تجهیزات آبرسانی است. ظرفیت مخزن آب آن بیشتر از خودروی پیشرو است و به عنوان تامین کننده آب در حریق‌ها بسیار مفید است.

 

3. خودروی لوله‌کشی

این وانت آتش‌نشانی سبک دارای تجهیزات و لوله‌های لازم برای آبرسانی از شیرهای آتش‌نشانی (فایر هیدرانت) به ماشین‌های آتش‌نشانی است. این خودرو توانایی انجام ماموریت‌های کوچک را نیز دارد.

 

4. خودروی تانکر آب

این خودرو سنگین دارای مخزن آب با ظرفیت 12000 لیتر یا بیشتر است و در مواقع نیاز به آب زیاد در محل آتش‌سوزی حضور پیدا می‌کند.

 

5. خودروهای نجات

این خودروها غالباً سبک و دارای تجهیزات تخصصی نجات هستند. البته انواع سنگین این خودروها نیز وجود دارد.

 

6. خودروهای موجود در ایستگاه‌های پشتیبانی

این خودروها شامل بیل مکانیکی، لودر، جرثقیل، تانکرهای سوخت‌رسان، ماشین حمل کف و فوم آتش‌نشانی، ماشین‌های نورافکن، تریلی‌های آب، بالابرها و نردبان‌ها می‌باشند.

 

سوخت ماشین‌های آتش‌نشانی

سوخت مصرفی ماشین‌های آتش‌نشانی بنزین است. در این مقاله به معرفی انواع خودروهای آتش‌نشانی که در اطفای حریق کاربرد بیشتری دارند، پرداخته شد.

 

نتیجه‌گیری

برای هر منطقه عملیاتی، یک ایستگاه پشتیبانی با تجهیزات کامل در نظر گرفته شده است. البته ممکن است برخی از ماشین‌های آتش‌نشانی مانند نردبان و بالابر در ایستگاه‌های دیگر نیز وجود داشته باشند که بسته به نوع ساختمان‌ها و تراکم جمعیت منطقه متفاوت است. امیدواریم که این اطلاعات توانسته باشد شما را به درستی با مشخصات این خودروها آشنا کند.