به دلیل فقدان تجهیزات اعلام و اطفا حریق و نبود جعبه آتش‌نشانی در ساختمان‌های در حال ساخت، خاموش کردن آتش در صورت بروز حادثه، چالشی بزرگ خواهد بود. برای کاهش خسارات ناشی از آتش‌سوزی و کنترل آن در مراحل اولیه، ضروری است که هر ساختمانی در حال ساخت به یکسری استانداردها و تجهیزات ایمنی مجهز شود. در این مقاله، آتشران به بررسی این موارد خواهد پرداخت.

 

 

 

ساخت ساختمان مسکونی

 

 

 

سیستم استند پایپ

یکی از مهم‌ترین تجهیزات آتش‌نشانی، سیستم استند پایپ است که باید براساس نظرات مقامات مسئول، یک سیستم استند پایپ موقت یا دائم در ساختمان‌های در حال ساخت نصب شود. رایزرهای این سیستم‌ها باید به‌طور واضح و قابل دسترس برای لوله‌های واحد حریق در خیابان باشند.

 

لوله‌ها و ساپورت‌ها

اندازه لوله‌ها، شیرهای شیلنگی، شیلنگ‌های آتش‌نشانی، منبع آب و جزئیات دیگر باید بر اساس استانداردها باشد. همچنین، رایزرهای هر طبقه باید به ساپورت کافی مجهز شوند.

 

شیرهای شیلنگی

حداقل یک شیر شیلنگی باید در هر طبقه تعبیه شود. این شیرها باید همیشه بسته و در برابر آسیب‌های مختلف محافظت شوند.

 

 

 

تامین لوله‌کشی سیستم

رایزرهای استند پایپ باید برای طبقات بالایی ادامه یابند و در بالاترین نقطه به سرپوش مجهز شوند. همچنین، رایزرهای استند پایپ موقت تا تکمیل رایزرهای جدید در سرویس باقی بمانند.

 

استفاده از پمپ‌های آتش‌نشانی

زمانی که ارتفاع ساختمان به حدی برسد که فشار شبکه آبرسانی عمومی کافی نباشد، پمپ‌های آتش‌نشانی موقت یا دائم باید نصب شوند تا حفاظت لازم را برای بالاترین سطوح فراهم کنند.

 

حفاظت از شیرهای شیلنگی و لوله‌ها

درپوش‌ها و سرپوش‌های رزوه‌ای باید روی شیرهای شیلنگی و لوله‌های واحد حریق نصب شده و از آنها در برابر آسیب‌های فیزیکی محافظت شود.

 

تجهیزات کمکی در هنگام بروز حادثه

  • خاموش‌کننده‌های آتش موقت: این خاموش‌کننده‌ها باید در نقاط مختلف سایت نصب شوند تا در دسترس باشند، به ویژه در ورودی‌ها، نزدیک به محل‌های نگهداری مواد قابل اشتعال، و نقاط با احتمال بالای حریق.
  • سیستم اسپرینکلر موقت:  سیستم‌های اسپرینکلر باید مناطق مختلف سایت را پوشش دهند و در صورت بروز حریق به سرعت فعال شوند.
  • شبکه آب موقت و مخازن ذخیره آب: شبکه آب موقت باید برای تأمین آب مورد نیاز شیلنگ‌های آتش‌نشانی و سیستم‌های اسپرینکلر به منابع آب مطمئن متصل شود.
  • سیستم اعلام حریق موقت: این سیستم‌ها باید در نقاطی نصب شوند که بتوانند به سرعت دود یا حریق را تشخیص دهند و به کارگران اطلاع دهند.
  • تابلوهای هشدار و راهنمای مسیرهای خروج: تابلوهای هشدار باید مسیرهای خروج اضطراری و نقاط تجمع امن را به وضوح نشان دهند.
  • روشنایی اضطراری موقت: روشنایی اضطراری به کارگران کمک می‌کند تا در شرایط تاریکی یا قطع برق به سرعت به محل‌های امن برسند.
  • ابزارهای برش و نجات: ابزارهایی مانند اره‌های برقی و دستگاه‌های برش هیدرولیک برای دسترسی به نقاط گرفتار شده و برش مواد استفاده می‌شوند.